fbpx

Google Flights – vyhledávač letenek

Ať už plánujete dovolenou, výlet nebo pracovní cestu, vždy to začíná stejně. Je potřeba najít vhodný spoj. Pokud to máte, jak se říká, za rohem, žádný problém není. Nasednete do auta nebo na vlak a za pár desítek minut nebo hodin jste na místě. Problém ale nastává ve chvíli, kdy je cesta delší a je potřeba obstarat letenky. Vyhledávačů a zprostředkovatelů letenek je na trhu takové množství, že se v tom prostě nedá vyznat. Navíc drtivá většina z nich se nemůže chlubit moc pozitivními recenzemi. Co se ale stane, když se do hry zapojí opravdový technologický gigant, a sice nikdo menší než americká firma Google Flights. Na to jsme se zaměřili v dnešní recenzi.

Magické “odkud a kam”

Výběr vhodného leteckého spoje do kýžené destinace může být nelehký úkol. Dlouho chyběla jedna platforma, která by nabízela v podstatě takové “letecké řády” bez ohledu na společnost a cenu. Podobné těm, které známe z Česka v případě vlakové a autobusové dopravy – IDOS. S příchodem Google Flights se tato situace změnila. V tomto vyhledávači letenek stačí pouze zadat známé “odkud” a “kam” a Google vám naservíruje hotové spektrum možností. Vybírat můžete z nízkorozpočtových společností, jako je Ryanair nebo luxusních firem typu Emirates a podobných. Cena, délka letu i počet mezizastávek je přehledně uvedený u každého spoje. Podle těchto faktorů se uživatel může jednoduše rozhodnout. 

Intuitivní rozhraní služby Google Flights

Plusy služby Google Flights

  • Intuitivní ovládání.
  • Přehledná aplikace.
  • Porovnává ceny všech dopravců.
  • Uvádí konečnou cenu.
  • Umožní filtraci vyhledávání podle různých kritérií.
  • Není nutná registrace.
  • Nevyžaduje platební údaje.
  • Je kompletně v Češtině.

Vyhledávač není prodavač

Na rozdíl od dalších vyhledávačů a srovnávačů letenek není Google Flights zaměřený na prodej. Alespoň to tak nevypadá. Posledním krokem není totiž snaha dostat z uživatele jeho peníze. Narozdíl od většiny konkurentů. V tomto případě dojde pouze na přesměrování na web dopravce a uživatel tak nákup dokončuje tam. Asi by bylo naivní myslet si, že by Google všechno tohle dělal z čiré snahy pomoct chudákům leteckým společnostem. Sympatické ale je, že “marže” zůstává zákazníkovi skryta a není přímo započítána do ceny letenky.

Aktuální zdravotní situace ve světě není taková, abychom mohli hned nasednout na nejbližší letadlo kamkoliv a vyrazit vstříc neomezeným zážitkům. Doufejme, že to bude za pár měsíců, maximálně rok pryč a my budeme moci opět vycestovat do exotických míst. Pak se bude Google Flight hodit. Budeme rádi, když nám dáte do komentářů vědět kam se chystáte a jestli při hledání nejideálnějšího spoje využijete tuto novou Google službu.

4 Komentářů
  1. Podle mě takřka dokonalé. Klasicky zválcují konkurenci všude.

  2. Já už chci někam letět 😀

  3. Tyjo fakt šikovný, vůbec sem netušil, že něco takovýho je. Škoda že teď se nemůže víc než před barák se psem.

Přidat svou zkušenost

Vytvořit účet
Změnit heslo
Compare items
  • Total (0)
Compare